Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مشرق»
2024-04-30@04:03:29 GMT

پیشرفت قطار سریع السیر تهران-قم-اصفهان: ۵ درصد!

تاریخ انتشار: ۳ خرداد ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۰۰۳۰۳۳

پیشرفت قطار سریع السیر تهران-قم-اصفهان: ۵ درصد!

معاون ساخت و توسعه راه آهن شرکت ساخت و توسعه زیربناهای حمل و نقل کشور جزئیات آخرین وضعیت پروژه قطار سریع السیر تهران-قم-اصفهان را تشریح کرد.

به گزارش مشرق، عباس خطیبی، درباره آخرین وضعیت احداث قطار سریع السیرتهران- قم- اصفهان اظهار داشت: هفته گذشته جلسه‌ای با ریاست وزیر راه و شهرسازی و حضور نمایندگان دستگاه‌های مرتبط برای بررسی این پروژه برگزار شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: فعلاً ساخت این پروژه منتفی نشده است. سیاستی که وزارت راه و شهرسازی دنبال می‌کند سبک کردن بخشی‌هایی از این پروژه است تا هزینه‌های احداث آن کاهش یابد.

ببینید: فیلم/ قطار سریع‌السیر چین با سرعت ۳۵۰ کیلومتر

خطیبی تاکید کرد: وزارت راه و شهرسازی پیشنهادی خود برای تعدیل قیمت احداث پروژه قطار سریع السیر تهران- قم- اصفهان به سازمان برنامه و بودجه داده است به گونه‌ای که برآورد ۵۷ میلیارد یوآن که قبلاً قراردادی با این رقم به امضا رسیده بود مورد بازبینی قرار گرفت و با احتساب هزینه‌های کارفرمایی به ۴۲.۵ میلیارد یوآن کاهش داد.

معاون ساخت راه آهن شرکت ساخت و توسعه زیربناهای حمل و نقل کشور یادآور شد: هزینه واقعی این طرح ۳۳.۵ میلیارد یوآن است. قرار است این پیشنهاد به شورای اقتصاد رفته و اعداد و ارقام جدید برای تعدیل قرارداد با چینی‌ها به تصویب برسد.

خطیبی به نقطه نظرات سازمان برنامه و بودجه نسبت به پیشنهادات جدید وزارت راه و اصل اجرای پروژه قطار سریع السیر اشاره و اظهار کرد: این سازمان پیشنهادات وزارت راه را از شورای اقتصاد بار دیگر به دفتر راه و ترابری سازمان برنامه و بودجه بازگرداند تا بار دیگر مورد بررسی کارشناسی قرار گیرد.

وی تاکید کرد: سازمان برنامه در خصوص اصل عملیاتی شدن یا نشدن پروژه إن قُلت هایی دارد؛ علت آن هم عدم حصول پیشرفت‌های فیزیکی مورد نظر سازمان برنامه به این پروژه بوده که با وجود گذشت ۱۵ سال از امضای قرارداد تنها ۵ درصد پیشرفت فیزیکی داشته است.

خطیبی خاطرنشان کرد: برای اجرای این پروژه همه دستگاه‌های ذیربط اعم از سازمان برنامه و بودجه، وزارت راه و شهرسازی، شورای اقتصاد و … با یکدیگر همسو شوند در غیر این صورت ادامه پروژه با مشکل مواجه خواهد شد. گذشته از این مشکل انتقال ارز و اجرای فاینانس در دوره تحریم همچنان به قوت خود باقی است. شرکت ایرانی جوینت شرکت چینی نمی‌تواند فعالیت انتقال ارز به داخل را انجام دهد.

معاون مدیرعامل شرکت ساخت و توسعه تصریح کرد: متأسفانه شرکت ساخت از سوی نهادهای تصمیم گیر برای اجرای پروژه قطار سریع السیر حمایت نمی‌شود. وزارت راه در این زمینه تنهاست و تمام تلاش خود را برای متقاعد کردن دیگر نهادهای اثرگذار و ذیربط بکار گرفته است.

خطیبی در پاسخ به این پرسش که آیا ساخت و اجرای پروژه قطار سریع السیر توجیه اقتصادی دارد یا خیر، گفت: از سال ۸۵ به این نتیجه رسیدیم که باید راه آهن پرسرعت را در کشور تجربه کرده و به این تکنولوژی دست یابیم.

معاون ساخت راه آهن شرکت ساخت و توسعه زیربناهای حمل و نقل کشور درباره اینکه آیا فلسفه قطار سریع السیر، انتقال سریع جمعیت از پایتخت به شهرهای قم و اصفهان است یا نه، گفت: می‌تواند یکی از دلایل ساخت آن، همین موضوع باشد اما لزوماً همه ماجرا انتقال سریع جمعیت نیست. در خودِ چین هم مسیرهای طولانی ریل پرسرعت مثلاً پکن تا شانگهای احداث شده است.

وی ادامه داد: در هر صورت کشور باید به تکنولوژی قطار سریع السیر دست یابد. در کشورهای منطقه و همسایه مانند ترکیه و عربستان که سال‌ها بعد از ما پروژه‌های قطار پرسرعت خود را آغاز کردند، توانستند با یک سرمایه گذاری سنگین از این قطار بهره برداری کنند.

خطیبی در پاسخ به این پرسش که آیا با نظر برخی کارشناسان مبنی بر امکان استفاده از بودجه عظیم قطار سریع السیر برای باز کردن گره‌های ترانزیت ریلی و اتصال شبکه به همسایگان موافقید یا خیر، بیان کرد: تصمیمی که برای ساخت قطار سریع السیر و انتقال تکنولوژی پیشرفته آن به کشور اتخاذ شده برای سالهای اخیر نیست و ۱۵ سال است که به این نتیجه رسیده ایم باید چنین پروژه‌ای در کشور اجرا شود. ضمن اینکه چینی‌ها خط اعتباری ۴ میلیارد یوانی این پروژه را صرفاً برای احداث قطار سریع السیر در نظر گرفته اند و به دیگر پروژه‌ها قابل انتقال نیست.

معاون مدیرعامل شرکت ساخت و توسعه این پروژه را از پروژه‌های مهم برای چینی‌ها دانست و گفت: قرار است این پروژه هم به طرح «یک کمربند، یک راه» و هم به تفاهم نامه ۲۵ ساله ایران و چین منتقل شود.

وی تاکید کرد: من معتقدم از مرحله بسازیم یا نسازیم عبور کرده ایم ولی به قدری برخی نهادهای متعدد تصمیم گیر در خصوص احداث قطار سریع السیر تشکیک می‌کنند بسیاری از افراد نیز با اجرای این پروژه به مخالفت برخاسته اند.

خطیبی درباره ایراداتی که به ایستگاه قم گرفته شده بود نیز گفت: قرار نیست در داخل شهر قم ایستگاه داشته باشیم و قطار در جمکران متوقف خواهد شد اما یک مترو از حرم مطهر حضرت معصومه تا جمکران احداث می‌شود و مسافران از داخل شهر قم با مترو به ایستگاه قطار سریع السیر منتقل می‌شوند.

وی گفت: از مبلغ ۴ میلیارد یوآن فاینانس فعال شده و قابل وصول ۲.۲ میلیارد یوآن دریافتی داشته ایم. دنبال اخذ مجوزها برای فعال کردن ال سی ۱۳.۶ میلیون یوآن هستیم تا به پروژه تزریق شود.

خطیبی درخصوص طرح برخی کارشناسان مبنی بر کاهش سرعت قطار سریع السیر به ۲۰۰ کیلومتر افزود: ما در داخل کشور نیز امکان بومی سازی تکنولوژی سرعت‌های حول و حوش ۲۰۰ کیلومتر را داریم ضمن اینکه وزیر راه نیز با کاهش سرعت قطار سریع السیر تهران- قم- اصفهان موافق نیست و بر اجرای پروژه با سرعت ۳۰۰ کیلومتر بر ساعت تاکید دارد.

معاون ساخت راه آهن شرکت ساخت و توسعه زیربناهای حمل و نقل کشور تاکید کرد: همچنین در بخش زیرسازی نیز تغییر چندانی برای افزایش سرعت نیاز نیست و عمده تغییرات در حوزه روسازی است.

منبع: مهر

منبع: مشرق

کلیدواژه: کرونا انفجار افغانستان فلسطین شورای اقتصاد وزارت راه و شهرسازی راه و شهرسازی چین ایران راه آهن شرکت ساخت و توسعه زیربناهای حمل و نقل کشور قطار سریع السیر تهران سازمان برنامه و بودجه پروژه قطار سریع السیر راه و شهرسازی میلیارد یوآن اجرای پروژه وزارت راه معاون ساخت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mashreghnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مشرق» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۰۰۳۰۳۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پیشرفت ۷۵ درصدی پروژه احداث فرودگاه بین المللی کربلا

به گزارش خبرگزاری مهر، حسن رشید العبایجی تولیت آستان قدس حسینی افزود: میزان پیشرفت در فرودگاه بین‌المللی کربلا اکنون به هفتاد و پنج درصد رسیده است و بیشتر ساختمانها و امکانات و فیلدهای هوایی و زمینی تا حدود نود درصد تکمیل شده‌اند.

وی ادامه داد: تمامی تجهیزات لازم برای فرودگاه فراهم شده است و کارکنان از دو سال پیش دوره‌های پیشرفته را در کشورهای خارجی دیده‌اند و در حال حاضر برای انجام وظیفه آماده هستند.

لازم به ذکر است که اقدامات لازم در فرودگاه بین المللی کربلا وابسته به آستان قدس حسینی با سرعت بالا و بدون توقف ادامه دارد و افتتاح و بهره برداری از فرودگاه به طور کلی به افزایش جهش اقتصادی و گردشگری در عراق کمک می‌کند.

کد خبر 6091018 سمانه نوری زاده قصری

دیگر خبرها

  • شتاب یک پروژه بیمارستانی در دولت سیزدهم
  • بیمارستان نیایش خرم‌آباد ۶۵ درصد پیشرفت فیزیکی دارد
  • فاز اول پروژه جاده مرزی آستارا با پیشرفت فیزیکی ۷۵ درصد در حال تکمیل است
  • پروژه آبرسانی شهرستان بهمئی ۸۵ درصد پیشرفت فیزیکی دارد
  • تصفیه‌خانه دوم آب شرب اردبیل ۱۷ درصد پیشرفت فیزیکی دارد
  • پیشرفت ۴۰ درصدی رمپ خروجی پل امام خمینی (ره)
  • تصویب قانون مدیریت واحد شهری بزرگ‌ترین خدمت به مردم و شورا/ قطار شهری، پروژه ملی است
  • پیشرفت ۷۵ درصدی پروژه احداث فرودگاه بین المللی کربلا
  • ۹۶ درصد مصوبات سفر رئیس‌جمهور به ایلام اجرایی شده است‌
  • اجرای ۳۱ پروژه با مشارکت سرمایه‌گذاران/ پیشرفت ۵۵ درصدی پروژه مشارکتی میخک