Web Analytics Made Easy - Statcounter

تین نیوز

در حالی که علاءالدین بروجردی اخیرا عباس آخوندی را مسئول لغو ساخت پروژه قطار سریع السیر تهران-قم-اصفهان دانسته بود، آخوندی حاضر به صحبت کردن در این خصوص نشد.

به گزارش تین نیوز به نقل از مهر، علاءالدین بروجردی رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجالس هشتم تا دهم، ۲۸ دی ماه در نشستی درباره همکاری‌های ۲۵ ساله ایران و چین با عنوان مدیرعامل انجمن دوستی ایران و چین، اظهاراتی درباره نقش چینی‌ها در ساخت قطار سریع السیر تهران-قم-اصفهان و فاینانس این پروژه کرده بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بروجردی: چینی‌ها می‌خواستند ۵۰ میلیارد یورو فاینانس کنند ولی آخوندی نمی‌پذیرفت

به گفته بروجردی، عباس آخوندی وزیر اسبق راه و شهرسازی از عوامل انصراف چینی‌ها از فاینانس ۵۰ میلیارد یورویی این پروژه بوده است.

بروجردی معتقد است چینی‌ها حتی حاضر به لغو ۱۵ درصد آورده طرف ایرانی فاینانس هم شده‌اند اما آخوندی با تعلل خود، این فرصت را از توسعه ریلی ایران و احداث قطار سریع السیر تهران-قم-اصفهان گرفت.

مشاور آخوندی: دولت چین با پیشنهاد انجمن مورد نظر بروجردی موافق نبود

اصغر فخریه کاشان مشاور وقت عباس آخوندی در امور بین الملل نیز درباره اظهارات بروجردی گفته است اطلاعات غلط به رئیس اسبق کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس داده‌اند.

فخریه کاشان گفت: انجمنی که آقای بروجردی به عنوان رئیس گروه دوستی پارلمانی ایران و چین به وزارت راه و شهرسازی در آن زمان معرفی کرده بود، صرفاً یک واسطه بوده و خود دوبت وقت چین، مطلقاً این پیشنهاد انجمن مذکور را قبول نداشت.

فخریه کاشان همچنین گفته است: اگر چین قرار بود فاینانس ۵۰ میلیارد یورویی به ایران بدهد چنین اقدامی را با دلال و واسطه انجام نمی‌داد بلکه هزار و یک امتیاز از ایران می‌گرفت و بعد این فاینانس را در اختیار کشورمان قرار می‌داد.

معاون آخوندی: چینی‌ها هیچ پیشنهاد رسمی برای ساخت قطار سریع السیر نداده بودند

پیش از این هم بروجردی در فروردین ماه امسال در گفت وگو با خبرنگار مهر، از دست اندازی های وزارت راه و شهرسازی در دوره وزارت آخوندی در فاینانس ۵۰ میلیارد یورویی چینی‌ها برای قطار سریع السیر تهران-قم-اصفهان گلایه‌هایی را مطرح کرده بود.

امیر امینی معاون برنامه ریزی و اقتصاد وزارت راه و شهرسازی در دوره وزارت عباس آخوندی در ۱۷ فروردین امسال که در سِمت رئیس امور برنامه‌ریزی، نظارت و آمایش سرزمین سازمان برنامه و بودجه دولت دوازدهم قرار داشت، در پاسخ به اظهارات بروجردی گفته بود: طرف مقابل امضای تفاهم‌نامه (طرف چینی) مد نظر جناب آقای دکتر بروجردی یک گروه تازه شکل گرفته و فاقد هر گونه مدرک رسمی دال بر تأسیس و یا راه‌اندازی بود.

به گفته امینی، امضای تفاهم نامه طبق قوانین و مقررات جمهوری اسلامی ایران، نیاز به اجازه رسمی از دولت دارد که این اجازه به اینجانب داده نشده بود. چون دولت هیچ پیشنهادی به‌طور رسمی دریافت نکرده بود.

واکنش آخوندی: صحبت نمی‌کنم

عباس آخوندی درباره اظهارات بروجردی گفت: به هیچ وجه حاضر به صحبت در این خصوص نیستم و همه آنچه لازم بود را یکی از معاونانم و فخریه کاشان مشاور من در آن زمان، اعلام کرده‌اند.

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید

منبع: تین نیوز

کلیدواژه: علاءالدین بروجردی عباس آخوندی تین رئیس کمیسیون امنیت ملی ایران و چین راه و شهرسازی چین کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی وزارت راه و شهرسازی معاون برنامه ریزی سازمان برنامه و بودجه مد قوانین و مقررات عباس آخوندی علاءالدین بروجردی قطار سریع السیر اصفهان قم تهران کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی قطار سریع السیر تهران قم اصفهان راه و شهرسازی فخریه کاشان عباس آخوندی ۵۰ میلیارد چینی ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tinn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تین نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۲۱۷۸۹۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ظریف، همچون بند زدن برگ گل! | چینی‌بندزن! یه دل شکسته رو هم بند می‌زنی؟

همشهری آنلاین- بهاره خسروی : چینی‌بندزن‌های دوره‌گرد پایتخت به صدای بلند در کوچه‌ها می‌خواندند: «چینی‌بند زن اومده ... برگ گل هم بند می‌زنم!» خانم‌های خانه با شنیدن شاعرانگی همین جمله آخر هر چه کاسه و بشقاب شکسته و ترک‌خورده کنج انباری و صندوقخانه داشتند جمع می‌کردند و راهی کوچه می‌شدند. بچه ها همه سعی می کردند کنار چینی بندزن بشینن و تا ببینند حاصل خرابکاری‌شان چطور ماهرانه کنار هم بند می خورد.

قصه‌های خواندنی تهران را اینجا دنبال کنید

چینی‌بندزنی یکی از مشاغل نوستالژیک و فراموش‌شده تهران است. این حرفه در روزگاری که وقتی چیزی می‌شکست و خراب می‌شد به جای دور انداختن آن را تعمیر می‌کردند، حسابی پرطرفدار بود. قدیم‌ها معمولاً ظروف پرکاربرد خانه مانند کاسه، بشقاب و قوری از جنس چینی بود به ضربه‌ای ترک می‌خورد یا می‌شکست.

خانم‌های باسلیقه در طول سال تکه‌های شکسته چینی را تا زمان آمدن چینی‌بندزن نگه می‌داشتند. قدیم ها تا دلتان بخواهد از سر غفلت یا شیطنت بچه های خانه که همیشه پر تعداد بودند ظرف و ظروف می‌شکست و پیدا کردن مدل مشابه و جایگزین کار چندان آسانی نبود.

هنر تعمیر و کنار هم چیدن تکه های شکسته یا ظریف‌کاری بر عهده چینی‌بندزن‌ها بود تا با کمک ابزار ویژه صاحبان این شغل که چیزی نبود جز تسمه فلزی و چسب و مته، تکه‌های شکسته بار دیگر کنار هم قرار گیرد و باعث خوشحالی خانم خانه شود. آنها پس از ترمیم هریک از ظروف به ازای دستمزد آن مقداری گردو، بادام، گندم یا پول دریافت می‌کردند. چینی‌بندزن‌ها در محل‌های خاصی برای مدت معینی اقامت می‌کردند تا کارشان را انجام دهند.

کمان، قیف برنجی، الماس، تکه چوب نازک از جنس درخت بید، نخ لحاف‌دوزی، مفتول و سندان از ابزار کار چینی‌بندزن‌ها بود. اما ظرافت‌های این حرفه و احیای وسایلی که آدم‌ها به آن دلبستگی‌های مختلفی پیدا کرده‌اند نام این حرفه را به ادبیات عامیانه و فولکلور وارد کرد: چینی بند زن/ یه دل شکسته رو بند می‌زنی؟ / هرچی دارم به تو می‌دم / تو بگو چند می‌زنی؟

کد خبر 844617 برچسب‌ها مشاغل هویت شهری تهران

دیگر خبرها

  • احداث و بهره‌برداری از ۲ جایگاه شارژ سریع خودروهای برقی در اصفهان
  • با احداث سد آبریز، زنان و دختران کهگیلویه برای گوجه چینی به دیگر استانها نخواهند رفت
  • رقابت چین و هند برای نفوذ به بخش انرژی سریلانکا
  • برگزاری همایش بزرگ ورزش پهلوانی در نصف جهان
  • ماشین دودی ؛ نخستین لکوموتیو ایران
  • دیدار سفیر ایران با وزیر کشاورزی اندونزی
  • تصویب قانون مدیریت واحد شهری بزرگ‌ترین خدمت به مردم و شورا/ قطار شهری، پروژه ملی است
  • آخرین وضعیت بزرگراه شهید بروجردی در غرب تهران | این بزرگراه به آزادگان و آزادراه تهران- ساوه متصل خواهد شد
  • ظریف، همچون بند زدن برگ گل! | چینی‌بندزن! یه دل شکسته رو هم بند می‌زنی؟
  • عکس| دو تصویر ناب از «ماشین دودی»؛ نخستین لوکوموتیو ایران